Baldivian Logo HU Web

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Baldivian Header Packshot and FigureBaldivian Header Packshot and Figure

Tippek Az Alvási Problémák Ellen

Alvásproblémákkal küzd?

Ezzel nincs egyedül! A társadalom számos tagjának jelent nehézséget az elalvás és az éjszaka átalvása. Majdnem ugyanannyi embernek jelent ez problémát, mint ahány alvástipp létezik. Összegyűjtöttük a legfontosabb tippeket és trükköket  a pihentető alváshoz és a friss reggeli napkezdéshez.

Mielőtt elaludna: nyugodjon meg

 • Egy nyugtató séta:
  Kényeztesse magát egy csendes és nyogodt esti sétával a friss levegőn. Így átgondolhatja a nap közben történteket és az aggodalmakat már nem viszi magával az ágyba.
 • Személyes rituálé:
  egy személyes rituálé segíthet lenyugtatni a testet és az elmét. Mindig ugyanazt a nyugtató technikát alkalmazza. Foglaljon helyet a kedvenc székében, igyon egy pohár meleg tejet mézzel vagy olvasson egy kellemes, nem túl izgalmas könyvet. Ha ezt, vagy egy ehhez hasonló rituálét alkalmaz mindennap, akkor a szervezete hozzászokik ahhoz, hogy ilyenkor pihenni kell és mégjobban vágyik majd az alvásra.
 • Egy meleg fürdő:
  Egy hosszú nap után semmi nem használ annyira mint egy meleg fürdő. Ahhoz, hogy egy fürdő nyugtatóan hasson, a vízhőmérséklet ne legyen túl forró, a fürdőszoba pedig legyen elsötétíve. Ha szeretne, hallgathat közben kellemes zenét, vagy olvashat egy könyvet. Vegyen egy fürdőt mielőtt aludni készül, ezáltal a következő pszichológiai trükköt alkalmazza: a testhőmérséklet megemelkedik a fürdés közben, majd észrevehetően újra lecsökken: Pontosan ez történik mikor elalszunk.
 • Gyógynövényes alvássegítő készítmény:
  A gyógynövényes alvássegítő készítményeknek elalvást elősegítő hatásuk van. A magas hatóanyagtartalmú macskagyökér kivonat (pl: Baldivian® Night) már évtizedek alatt bebizonyította, hogy orvosolja az elalvási és az átalvási problémákat. A macskagyökér kivonat csökkenti az elalvásig eltelt időt, támagatja a természetes alvási fázisokat, ezáltal javítja az alvás minőségét.

A hálószobában: Alvásra hangolva

Couple sleeps

Nyugalom: A zaj nyugtalan alváshoz vezethet, vagy akár teljesen meg is akadályozhatja, hogy elaludjunk. Ennek oka a stresszhormonoknak, a kortizolnak és az adrenalinak a fokozott felszabadulása. Ezért helyezze alvóhelyét a lehető legcsendesebb részre, illetve távolítsa el a felesleges zajforrásokat, mint például a ketyegő órákat.

Sötétség: A fény is zavarja az alvást, mert akadályozza az alvási hormon, a melatonin termelését. Ezért nagyon fontos, hogy a lehető legtöbb zavaró fényforrást távolsítsa el, és sötétítse el a hálószobát amennyire csak lehetséges.

Hőmérséklet: Nem létezik alvásra optimális hőmérséklet, azonban mindenki számára létezik egy olyan hőmérséklet, amiben kellemesen érzi magát. Ez személyenként nagyon változó lehet. Sokan nyitott ablaknál alszanak, mások pedig csak akkor bújnak ágyba, ha a szoba kellemesen meleg. De minden esetben fontos a megfelelő oxigénellátás és az elegendő páratartalom. A legjobb, ha a hálószobát kiszellőztetjük alvás előtt.

Az ágyban: csak alvás

Woman enjoys sleep
Alvás, semmi más, csak alvás: Az ágyat csak alvásra hasznájuk. Amikor olvasunk, TV-t nézünk, telefonálunk, vagy az eszünk az ágyban, összezavarjuk az agyunkat és a testünket is: Idővel tudat alatt az ágyat a különböző tevékenységek helyének fogjuk tekinteni, nem pedig a nyugalom és az alvás szigetének.

Maradjon nyugodt

Az alvást nem szabad „munkának“, vagy „kötelezettségnek“ tekinteni. Ha megértjük, hogy aludhatunk, de nem muszáj, akkor nyugodtak és higgadtak maradunk. Ha nem akarunk aludni, akkor keljünk fel és fészkeljük be magunkat a kedvenc fotelünkbe egy könyvvel. Ez leveszi rólunk a nyomást – a kikapcsolódás jót tesz és segít elaludni.
Baldivian Night: Vény nélkül kapható macskagyökér-kivonat tartalmú növényi gyógyszer.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

A jelen weboldal tartalma kizárólag a magyar közönség számára készült.
cross